Fordele og ulemper ved kontorfællesskaber

Skal du starte ny virksomhed, eller trænger din virksomhed bare til nye rammer til dig og dine medarbejdere? Så er det måske tid til at finde et nyt erhvervslejemål, som kan skabe de rette rammer til din virksomheds behov. I dette indlæg ser vi nærmere på en løsning, der er blevet mere og mere populær over de seneste år, nemlig kontorfællesskaber. Vi viser, hvilke fordele og ulemper der er ved at vælge dette til sin virksomhed, men først introducerer vi konceptet for dig.

Hvordan fungerer et kontorfællesskab?

Et kontorfællesskab er en betegnelse, som beskriver en løsning, hvor flere virksomheder holder til under samme tag og deler adresse. Man driver altså sin virksomhed selvstændigt, men gør det side om side med andre virksomheder. Et af de centrale elementer ved et kontorfællesskab er netop det fællesskab, som man får adgang til, når man lejer sig ind.

Det er dette fællesskab, som får mange virksomheder, selvstændige og freelancere til at leje sig ind i et kontorfællesskab. Hvis man driver sin virksomhed alene, eller hvis man arbejder hjemmefra som freelancer, kan man hurtigt komme til at savne en hverdag omgivet af mennesker. Derudover får man via denne type erhvervslejemål også adgang til en række faciliteter, som man ikke ville have, hvis man arbejdede hjemmefra. Så kan man dele udgifter til f.eks. printere, reception, mødelokaler og kantine med andre.

Hvad er fordelene ved et kontorfællesskab?

Der er en række fordele ved at leje sig ind i et kontorfællesskab. Man får som sagt adgang til et fællesskab med andre i samme situation som sig selv. Så kan man udvide sit netværk og udveksle idéer eller bare dele hverdagens frustrationer og glæder med hinanden. Derudover kan man som selvstændig eller freelancer bedre adskille sin hverdag og have kontorfællesskabet som arbejdsplads og holde fri, når man er hjemme.

Hvor mange faciliteter der er i et kontorfællesskab, kan variere meget, men det kan være en fordel som nyopstartet eller enkeltmandsvirksomhed at have adgang til f.eks. kantine, reception og mødelokaler.

Hvad er ulemperne ved et kontorfællesskab?

Den største ulempe ved at leje sig ind i et kontorfællesskab er, at man får en ekstra udgift hver måned. Hvis man tidligere har arbejdet hjemmefra, har man ikke haft en lejeudgift til sit arbejdslokale. At leje sig ind i et kontorfællesskab skaber derimod en ekstra månedlig post.En anden potentiel ulempe er, at man i nogle kontorfællesskaber har meget åbne lokaler, hvor mange sidder i samme rum. Det kan skabe uro og forstyrrelser og dermed påvirke din produktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *